Bliv håndværker og mød ægte diversitet

Vi taler meget om betydningen af diversitet i disse år. De fleste virksomheder – ikke mindst de, der har en vis profil i offentligheden – har en politik om at ansætte mennesker med forskellig baggrund, uddannelsesprofil, etnisk oprindelse, seksualitet og andre forhold. Og der bruges megen energi på at drøfte, hvordan vi bedst muligt kan skabe inkluderende organisationer, hvor der er plads til mennesker af forskellig type og af forskellige opfattelser af, hvad det vil sige at indgå i et fællesskab på en arbejdsplads.

Sikkert er det, at hvis man vil have integration af etniske grupper og personer med forskellige problemstillinger til at fungere bedst muligt, så er noget af det bedste man kan gøre at sørge for, at folk kommer i arbejde og får deres gang på en arbejdsplads. Meget tyder på, at arbejde er en god vej til integration, så der er god mening i, at der bruges mange ressourcer på dette område både i de enkelte virksomheder, i det offentlige og på politisk niveau.

Arbejd sammen med forskellige mennesker

Hvis du selv har lyst til at arbejde sammen med mennesker, som har mange forskellige baggrunde, så kan det være en god idé at vælge en karriere som håndværker. Her vil du møde mennesker i forskellige aldre, med forskellig etnisk baggrund, og af forskelligt køn. Hvor for eksempel VVS-branchen tidligere var et mandefag, så er det i dag også et fag, hvor der er mange kvinder, og det samme gælder andre håndværkergrene som snedker og tømrer. Selv om der stadig er en overvægt af mænd i de traditionelle håndværksfag, så kommer der flere og flere kvinder til. Det kan måske være en fordel, når man for eksempel skal arbejde med indretning af badeværelser og køkkener – hvor mænd og kvinder kan have forskellige tilgange til, hvad der er væsentligt. På https://rorfokus.dk/ vil I sammen kunne finde alt, som skal bruges for eksempelvis at skabe lækre badmiljøer, så det er bare om at komme i gang med at se, hvad den omfattende netbutik kan tilbyde.

En karriere som håndværker vil give dig gode chancer for at komme til at arbejde sammen med folk med forskellig etnisk baggrund. Der kommer flere og flere unge fra indvandrermiljøerne ind i de gode håndværkerjobs, og det er alle tiders mulighed for at lære noget om andre kulturer og nye måder at tænke på.

Ofte hører vi, at diversitet kan give problemer i et så homogent samfund som det danske. Vi sammenligner os nogle gange med en klan, som hænger sammen, og hvor alle mere eller mindre er i familie med hinanden, men virkeligheden er, at der kommer stadig flere til, som har en anden baggrund end dansk. Det har de fleste danskere i øvrigt også – der har været indvandring til landet i hundreder af år, uden at vi har løftet et øjebryn over det. Og når vi lærer at arbejde sammen og løse praktiske opgaver sammen ude på arbejdspladserne – ja, så forsvinder problemerne ofte og erstattes af en god samhørighed. Så kom i gang med din uddannelse til håndværker og drag nytte af alle de positive forhold ved diversitet og integration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *