Forbered til Copenhagen Pride 2019

Inden længe er der Copenhagen Pride i den danske hovedstad, hvor tusindvis af festglade personer i alle aldre vil danse i gaderne i København. Copenhagen Pride blev afholdt for første gang tilbage i 1996, og i august 2019 vender den årlige LGBT-festival tilbage igen.

Bag om Copenhagen Pride 2019

Der er Copenhagen Pride mellem den 13. og 18 august 2019, og der vil være masser af koncerter, debatter, fester og andre sjover arrangementer, som er sat i værk for at hylde kærlighed og mangfoldighed.

Klæd dig på til Copenhagen Pride 2019

Lige meget hvilken begivenhed eller hvilke begivenheder du vil være en del af til Copenhagen Pride, handler det altid om at være klædt korrekt på, og det kan du blandt andet sørge for ved at besøge partyking.dk.

Her kan du finde en hel dedikeret kategori med parykker, tilbehør, kostumer og andre ting i alle regnbuens farver. Pride er din mulighed for at lade fantasien løbe frit, når det kommer til farver og glimmer.

Gå ikke glip af årets Copenhagen Pride Parade

Et af de helt store arrangementer er Copenhagen Pride Parade, som løber af stablen lørdag den 17. august 2019 kl. 13.00. Paraden går fra Frederiksberg Rådhus til Københavns Rådhusplads, og paraden kommer forbi blandt andet Frederiksberg Allé og Vesterbrogade.

Paraden dækker i alt 3,3 kilometer, og det forventes, at den første gruppe vil ankomme på Rådhuspladsen ca. to timer efter, at paraden er gået i gang. Det vil sige, at du kan forvente at se den første gruppe på Rådhuspladsen kl. 15.00, hvis du vælger at stå og vente på de farverige paradedeltagere i centrum af København.

Sidste år satte Copenhagen Pride rekord, da omkring 40.000 personer deltog i paraden regnbuefesten i København. Året før deltog op mod 25.000 festglade deltagere og det bliver spændende at se hvor mange, der vil male byen rød, grøn, gul og mange andre farver, når der er Copenhagen Pride 2019.

Deltagerne i paraden er typisk virksomheder, partier, organisationer og fagforeninger, der deltager i festligt klædte vogne. Ud over de 25.000 deltagende personer i paraden i 2017, var der omkring 300.000 tilskuere, som fulgte med i paraden langs ruten.

Sidste år blev Copenhagen Pride arrangørerne nødt til at lukke ned for tilmeldingerne til paraden for første gang i historien, da de ikke havde mere plads til alle ved startområdet ved Frederiksberg Rådhus. Allerede dengang udtalte kommunikationschefen, Thomas Rasmussen, at arrangørerne ville bruge tid på at undersøge, om startområdet kunne udvides til udgaven i 2019, eller om paraden kunne gøres længere. Det bliver spændende at se, om vi bliver overrasket med forandringer ved årets parade. Vi er i hvert fald sikre på, at det bliver et brag af et show.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *