Forskelligheden og lighederne

Når du kigger på os mennesker, så virker det som om, der er store forskelle, og at vores genetiske forskelle er enorme, men det er slet ikke tilfældet. Vi er faktisk så ens, at det ikke engang er procenter, som adskiller dem længst mod nord fra andre racer rundt om i verden. Faktisk er den procentmæssige forskel på os mennesker og primater kun nogle ganske få procent, når det kommer til vores DNA.

Der er selvfølgelige forskelle, det giver sig selv, og det kan vi se. Der er forskellige hudfarver, øjenfarver og hårfarver, der er den mongolske fold som asiater og inuitter har ved øjnene, der er højde og andre karakteristika hos nogle af racerne, men i bund og grund er vi alle ens.

Forskellene afhænger meget af vores gener, det ved vi alle , men der er også meget af det, som er afhængigt af miljø. Det miljø, som vi vokser op med, den familiestruktur, vi har, hvor på den sociale rangstige, vi vokser op, og hvor vi kommer til at gå i skole, hvis vi kommer i skole.

Vores egen intelligens er også en del af den ligning, så der er tusindvis af små ting, som har en betydelig indflydelse på vore forskelligheder.

Ens med et tvist

En af de ting, vi dog alle kan blive enige om, er, at vi alle er ens, men alligevel er vi så forskellige, som vi kan være. Selv enæggede tvillinger har forskelle, også selvom der er nogen, hvor selv forældrene kan have svært ved at kende forskel på dem.

Vi er også alle forskellige, når vi skal arbejde, og der er flere og flere, som foretrækker at være selvstændige. Det er derfor en god idé, at der er firmaer som Qred.com, som kan hjælpe med at give et forretningslån til dem, som gerne vil være med til at starte op og blive herre i eget hus og se, om vingerne kan bære.

Vi har fra alle hjørner af verden forskellige kulturelle særheder, men det er vores miljø. Det er ofte slet ikke nødvendigt at rejse så langt for at opleve selv store forskelle, for der er forskelle, bare du kommer til en anden landsdel eller tager en kort rejse over sundet. Det er selvfølgelig de kulturelle og de miljømæssige, men der er forskelle.

Vi mennesker er dog alle forskellige, og der er ikke to, hvor vores dna er sat sammen på den samme måde. De milliarder af aminosyrer, som udgør vores DNA, skal jo bare afvige et sted, og så er vi ikke ens.

Vi skal dog bare kigge os omkring og så kan vi let og hurtigt se, at vi alle adskiller os fra hinanden. Vores mangfoldighed er enorm, og vi er også gode til at bruge kultur, tøj, religion, mad eller noget helt andet til at vise, hvem vi er, hvad vi er, og hvilke tilhørsforhold vi har, for noget af det, som trods alt kan få os til at blive en smule konforme, er, når vi vil passe ind i en flok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *