Mad og køn

  • gustav 

Mænd og kvinder er forskellige. Det er vi sjældent i tvivl om, og diversiteten kommer også til udtryk, når vi vælger den mad, vi spiser. Vores køn har stor betydning for vore madvaner, viser en række undersøgelser.

Lidt firkantet sagt kan man sige, at mænd elsker cola og fastfood, mens kvinderne i stedet styrer efter hylden med bland-selv slik eller chokolade, når de kommer ind i supermarkedet. En stor undersøgelser viser, at godt hver fjerde mand spise fastfood en gang om ugen, mens kun 14 % af kvinderne vælger den nemme løsning og går i pizzariaet.

Det betyder også meget, hvor i landet man bor. I Nordjylland spiser folk ikke så meget pizza som folk i København. og der drikkes mindre sodavand og juice i Midtjylland end på Sjælland. Det er ikke helt klart, hvordan grænserne mellem de forskellige madvaner går, men meget tyder på, at jo længere væk vi kommer fra de store byer, jo mere står folk selv i køkkenet hver dag. Københavnere og århusianere elsker at gå i byen, og de snupper ofte take away mad med hjem, når de går fra jobbet og hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *