Mennesker har aldrig været ens

Det er en skrøne at tro, at mennesker er ens. Det har de aldrig været, og det vil de aldrig være. Det er helt fantastisk, at det er sådan, det er, for det er selvfølgelig også den eneste måde, at mennesker kan lære noget af hinanden på. Tænk bare på, hvor kedeligt det ville være, hvis alle mennesker var ens, og hvis alle mennesker havde de samme holdninger. Sådan er det heldigvis ikke, og sådan vil det aldrig nogensinde være. Vi mennesker kan kun glæde sig over alt det, vi har at lære af hinanden – og ikke mindst, hvad vi har at give til hinanden. Mennesker har nemlig rigtig meget at give til hinanden, og det er både godt og sundt for alle parter.

En vigtig del af at være menneske er også, at man skal passe så godt på sig selv, som det er muligt. Det kan naturligvis være lidt af en opgave, når man ikke aner, hvor man skal tage fat. Men der er mange små ting, man kan gøre, og det kan man jo begynde på allerede i dag. Det er langt fra de fleste mennesker, der får børstet tænder hver eneste dag, og da slet ikke to gange om dagen. Hvis man halter lidt på denne front, så kan et godt sted at starte være ved at anskaffe sig en tandbørst. Det kan man gøre hos GUM – og de koster slet ikke så mange penge. Så er man i hvert fald et skridt foran der, hvor man var før. Man skal også huske at tage alle de små sejre med. Det er jo dem, der senere bliver til noget stort.

De små sejre bliver til store sejre

Der er ikke noget at sige til, at mennesket har mange krav til sig selv. Det er en del af at være til, og det er også meningen, at vi mennesker skal forvente noget af os selv, mens vi også skal forvente noget af andre. Vi skal naturligvis ikke have urimelige krav til hinanden, og man kan sige, at det nok også er de færreste, der har det. Det vigtigste for et menneske er altid at tage udgangspunkt i sig selv og finde ud af, om der er noget, det kan gøre bedre. Det er her altid vigtigt ikke at sammenligne sig med andre, for mennesker står ikke ens. Det er derfor så godt som umuligt at sammenligne sig med andre, og det vigtige for et menneske er at respektere egen individuelle vej. Når et menneske gør det, så er det også, at det kan blive fri til at foretage de handlinger, der er krævet for præcis det selv. Så behøver det ikke bekymre sig om, hvad andre gør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *