Skab en arbejdsplads for alle

Er du virksomhedsejer og chef for en række ansatte? Og ønsker du at skabe mere rummelighed og diversitet blandt dine medarbejdere? Så er måden hvorpå I indretter jeres domicil, hovedkvarter og kontor afgørende. Folk er nemlig forskellige, og de bringer hver især et væld af forskelligartede kulturer med sig på arbejdspladsen. Det bør man i dagens Danmark have i baghovedet, og i stor udstrækning også indrette sig efter. Lad os se nærmere på det her.

Skab en imødekommende og hjemlig atmosfære

Praktiserer du en moderne ledelsesstil? Hvis ikke, så er der meget der tyder på du bør gøre det. Undersøgelser viser nemlig, at en moderne ledelsesstil fører til gladere og dermed langt mere produktive medarbejdere. Dermed kan din virksomheds fokus på at praktisere en mere moderne ledelsesstil føre til en styrket bundlinje.

I en moderne ledelsesstil inddrager du dine medarbejdere og lytter til dem. Ønsker de at kontoret skal indrettes med en hjemlig atmosære, f.eks. med tæpper til stuen eller kontoret? Så bør du som virksomhedsejer gå med på idéen. I får en langt mere rolig, afslappet og moderne arbejdsplads ud af det.

Tag hensyn til dine medarbejderes forskellige kulturer

På en moderne arbejdsplads vil det unægtelig forholde sig således, at forskellige medarbejdere praktiserer forskellige religioner, kulturer og lignende. Derfor vil der være tider på året hvor visse medarbejdere ønsker at afholde religiøse højtider, og som virksomhedsejer bør du have dette i baghovedet. Forsøg for så vidt muligt dels at indrette dine ansattes skema på en måde, hvor der gives mulighed for at folk kan få fri til højtiderne, og gør samtidig en indsats for at fejre de forskellige helligdage året rundt. Jul, Påske og Sankt Hans er traditionelle og gamle danske højtider, og som sådan bør de være i fokus, også på arbejdspladsen. Det bør dog ikke afholde jer fra også at fejre andre repræsenterede kulturer på jeres arbejdsplads, samt deres respektive højtider. Idéelt set kan dine medarbejdere komme tættere på hinanden og lære hinandens forskellige kulturer at kende.

Tag hensyn til forskellige persontyper

Afslutningsvis er det også værd at huske på, at folk er forskellige på et væld af andre planer. Nogle af dine ansatte er således ganske givet udprægede morgenmennesker, og de vil garanteret sætte stor pris på at kunne få lov at møde meget tidligt ind på kontoret. Ja, nogle måske endda allerede klokken 5 eller endnu tidligere. Hvorfor ikke give dem lov til det? Hvis det trods alt er der hvor de præsterer bedst.

Andre af dine medarbejdere vil sikkert opleve en kraftig forbedret livskvalitet ved at få lov at møde ind et par timer senere, måske op ad formiddagen. Får de lov til det, så vil de sikkert også undgå den værste morgentravlhed i trafikken, og de vil dermed potentielt kunne møde endnu mere friske og afstressede op til dagens arbejde. Folk er jo forskellige, og det bør respekteres og hyldes fuldt ud. Også på arbejdspladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *