Vi må dyrke forskelligheden

Er det ikke dejligt, at mennesker er forskellige? Jo, det vil de fleste nok sige, men hvis vi ser på historien, så har menneskets forskellighed også givet anledning til splid og strid. Det har næsten altid været sådan, at nogle følte, de havde bedre ret end andre, og havde ret til at trumfe deres vilje igennem. Det har ført til mange tragedier gennem historien, som blandt andet det, vi kalder Holocaust. Tragedier, der har udspillet sig både internt i lande og riger og landene imellem.

I dag er vi på nogle felter blevet bedre til at acceptere den forskellighed, som eksisterer mennesker imellem. Ja ned på det personlige plan er det acceptabelt, at vi arbejder med vores kroppe og blandt andet gennem implantater fra Motiva forskønner kroppen og styrker selvtillid og personligt velvære.

Det at får udført skønhedsoperationer bliver mere og mere udbredt og har både at gøre med, at vi søger at styrke vores selvtillid ved at forskønne vores krop, og at vi ønsker at skille os ud.

Diversiteten vinder frem

I takt med, at samfundet udvikler sig, og vi eksempelvis får flere medbeboere med rødder uden for Danmark, bliver diversitet et stadig mere fremtrædende emne i samfundsdebatten. Virksomheder søger at få medarbejdere, der repræsenterer forskellig etnicitet, seksualitet, alder og køn ind i staben, og i kulturlivet arbejdes der aktivt med at få de forskellige grupper i samfundet bedre repræsenteret. I filmverdenen arbejdes der således for, at et cast eller staben bag en film rummer mennesker med forskellig etnisk og kønslig baggrund.

Nogle finder, at debatten om diversitet er gået for vidt, og at tingene bare skal regulere sig selv, men de fleste værdsætter, at eksempelvis virksomheder har politikker for diversitet, så mennesker, der for eksempel har en anden seksuelt observans end flertallet, trygt kan søge jobs og indgå i de forskellige arbejdsfunktioner, som der er i organisationen.

Mange mennesker, som måske skiller sig ud fra flertallet, er nervøse for at give sig til kende som dem, de er. Men de fleste oplever i et moderne samfund som det danske, at der ikke er nogle problemer ved at skille sig ud – ofte er det modsatte endda tilfældet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *